גרזנים טובים לביקוע עץ לחורף חם
ישראלים רבים בוחרים לחמם את ביתם בעונת החורף באמצעות שימוש באח להסקת עצים או היום מה שמכונה קמין עצים. מדובר בתופעה שהחלה בתור טרנד עיצובי אבל אנו רואים איך בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מבינים כי לחימום בעצים יש המון יתרונות והנה רק כמה מהם…
הסקת עצים מסייעת להוזיל בעלויות הוצאות החשמל. כשאנו מחממים עם עצים, אין אנו מדליקים את המזגן בעונת החורף וזה חוסך לנו בעשרות אחוזים בצריכת החשמל השנתית.
הפעלת קמין העץ נחשבת לזולה יותר בהשוואה למזגנים, קמיני גז וקמיני נפט
חימום הבית באמצעות עצים יוצרת בבית אווירה ייחודית, אפשר לצפות יחד בלהבות, הרי מה יותר רומנטי מזה, לקלות ערמונים, להכין תה צמחים וליהנות מהווי בלתי רגיל.
קמין העץ תורם רבות לעיצוב הבית ומעניק לו סגנון חמים, כפרי ומזמין.
גרזנים טובים לביקוע עץ לחורף חם
מה עוד דרוש לחימום הבית לחורף?
יחד עם זאת, לחימום הבית באמצעות עצים, יש צורך בהכנה מקדימה של העצים. בכדי שיהיו לנו מספיק עצים לאורך כל עונת החורף עלינו להיעזר בגרזן איכותי. השאלה היא איך בוחרים גרזנים טובים לביקוע עץ לחורף חם?
ובכן, יש סוגים שונים של גרזנים. בעוד יש גרזנים המתאימים לחיתוך, אחרים לעיצוב, המטרה שלנו היא לבחור גרזן המתאים לביקוע. זה קריטי להצלחה בתהליך החיתוך. גרזן איכותי שמתאים לביקוע הוא גזרן המאופיין בזווית רחבה שכן הזווית מאפשרת ליצור בקע עמוק והפרדה מהירה בין סיבי העץ. מבחינת האורך של הגרזן, מומלץ לבחור בגרזן באורך של 90 סנטימטרים בממוצע ובמשקל של בין 1.2 עד 2 קילוגרמים לכל היותר. למי שכבר יודע לבצע ביקוע מקצועי יכול לבחור בגרזן המכונה קורנס ששוקל בממוצע 3 קילוגרמים. מומלץ לבחור בגרזן שהידית שלו עשויה מחומר העץ כי הוא סופג את הזעזוע בעת הביקוע.
יכול להיות שבהתחלה עבודת הביקוע תיראה לכם כמו משימה בלתי אפשרית, אבל אל דאגה, עם הקפדה על כללי הבטיחות ותרגול, תוכלו לצבור את הכלים ואת המיומנויות הדרושים בכדי להפוך למקצועני ביקוע.